fbpx

Ziektebeleving

ontslag ziekenhuisVind je het lastig om je ziektebeleving in woorden uit te drukken? Dan is deze vragenlijst  een hulpmiddel. Met de antwoorden op zak kun je naar je arts (zie ook de beste vragen stellen als je naar de dokter gaat) gaan en het toch duidelijk overbrengen.

Misschien sta jij niet vaak stil bij je ziektebeleving. Soms is het goed om dat juist toch te doen. Onderdruk je de ernst van je gevoelens over je ziekte? Of overdrijf je juist je klachten? Vind je het moeilijk om serieus genomen te worden?

Laat je antwoorden op deze vragenlijst aan iemand zien

Je zou de antwoorden ook kunnen gebruiken om eens aan iemand te laten lezen die je vertrouwt.

Of je kunt de vraag stellen of ze iets meer van je ziektebeleving willen weten. En zeggen dat je een vragenlijst hebt ingevuld. Vervolgens vraag je of ze de antwoorden samen met jou eens zouden willen doornemen.

Jouw beeld van je ziekte kan wel eens in grote mate verschillen van hoe anderen daar tegen aan kijken. Het resultaat zou je wel eens kunnen verassen.

Zeer waarschijnlijk is er een forum voor jouw ziekte, waar je ervaringen en gevoelens kunt delen, vragen kunt stellen en met lotgenoten in contact komt.

Of google gewoon op de woorden “ziekte forum”.

 

Ziekte perceptie vragenlijst IPQ-K.

Stap 1 van 9

  • Geef aan hoe je zelf denkt over je klachten. Een antwoord is niet goed of fout. Het gaat om jouw mening. Het invullen duurt ongeveer 4 minuten.