fbpx

 

 

videolessen

Er komen drie soorten abonnementen met videolessen, een zelfmanagementprofiel en een persoonlijk ondersteuningsplan:

Videolessen, een zelfmanagementprofiel en een persoonlijk ondersteuningsplan, lijkt je dat wat?

Afsluiten is nu nog niet mogelijk. Ik ben nog bezig met de voorbereidingen. Wel kan je de inhoud  hier  vergelijken.

Bij een abonnement kan je het volgende verwachten:

1. Inventarisatie

Samen maken we een inventarisatie van wie je bent, wat je voorkeuren zijn, hoe je in het leven staat en wat je wensen en verlangens zijn betreffende ziekte en gezondheid. Jij staat centraal.(Ter waarde van €250,-)

2. Zelfmanagementprofiel

Er wordt een zelfmanagement profiel opgesteld (ook wel eigen regie genoemd), we bepalen wat jij zelf wilt en kunt, we doen het niet zorgkosten te drukken, maar opdat jouw wensen beter ter sprake worden gebracht. (Ter waarde van €75,-)

3. Persoonlijk ondersteuningsplan

We gaan een persoonlijk ondersteuningsplan maken. (P.O.P.) Dit wordt in de vorm van een pdf aangeboden, dit is dan ook makkelijk met je zorg- of hulpverleners te delen. Het P.O.P. wordt in een beveiligde omgeving aangeboden. (Ter waarde van €200,-)

 

Doelen en ondersteuning

  • We gaan je doelen versimpelen door elke keer de top 3 van jouw prioriteiten samen te stellen. Dit heeft meestal, maar niet altijd met zorg te maken.
  • Al je vragen per email, skype of whatsapp aan mij stellen.
  • Begeleiding als je een dokter of zorgverlener gaat bezoeken.

Je krijgt ondersteuning met waardevolle en onafhankelijke informatie bij het kiezen van een behandeling. Ook kan je dan op mijn advies rekenen.
Je hebt recht om me elke week een half uur te spreken. Individueel bij mij thuis, telefonisch of via een beeldverbinding. (Normale prijs voor een half uur is  € 30,-)
videolessen

Ondersteuning bij het nemen van eigen regie

  • Een overzicht van de voor jou meest relevante websites, apps en hulpmiddelen, zodat je niet het hele internet af hoeft te struinen. Deze kwaliteitsinformatie is afgestemd op jouw situatie. Ik kan je helpen bij een goede inzet van die middelen.
  • Door je nieuwe kennis en een betere communicatie leer je met meer eigen regie je zorg beter vorm te geven, zodat deze echt bij jezelf past.
  • Ondersteuning om mantelzorg goed in te zetten.
  • Ik probeer je de aandacht, warmte en betrokkenheid te geven die je bij veel zorginstellingen (die via systemen werken) niet kunt vinden. In een systeem weten anderen vaak al wat goed voor jou is.
  • Soms zijn er ook tegenslagen, dan ga ik de dingen niet mooier voorstellen dan ze zijn.
  • Een uitstekende basis om je zorg voortaan zelf op jouw behoeftes af te stemmen. Zo je wilt tot in de laatste levensfase (specialisatie).
  • Bij het kleinere abonnement, krijg je dezelfde inhoud, alleen de tijd die ik aan je kan besteden is korter. Samen gaan we kijken wat haalbaar en wenselijk is.

Ik werk met de uitgangspunten van positieve gezondheid van Machteld Huber.

 

 

VideolessenVideolessen

Het materiaal bestaat o.a. uit videolessen, pdf’s, tools en tips.

Het persoonlijk ondersteuningsplan kan niet in 1 maand worden afgerond. Voor de inventarisatie is ook meestal meer tijd nodig. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
Helaas geven verzekeraars nog geen vergoeding hiervoor.
De verwachting is dat zij in 2017  en op het gebied van preventie en zelfmanagement een begin met vergoeden maken. Zekerheid kan ik hier dus helaas niet over geven.

Wel ben je, als je een abonnement afneemt, beter voorbereid op je (zorg)toekomst. Mocht er vergoeding voor komen dan zal je er eerder voor in aanmerking komen.

Wil je een abonnement afsluiten? Klik dan hier