fbpx

Voorkom een verkeerde diagnose.

Breng je een bezoek aan huisarts, specialist of zorgverlener?  Zorg dat je samen gaat beslissen in de spreekkamer. Bepaal je vragen! Zo voorkom je misschien een verkeerde diagnose.

verkeerde diagnose

Ben je bang voor een verkeerde diagnose? Dat is niet helemaal onterecht. Artsen stellen niet altijd de goede diagnose. Vergroot je kans om je stem te laten horen op de goede manier, namelijk om te zorgen dat je samen met de arts beslist. Heb je een arts die autoritair is of over jou wil beslissen, kies dan iemand anders.

Bijna iedereen wil samen beslissen met zijn arts.

Vrijwel alle mensen (98%) willen samen beslissen in de spreekkamer. Toch zijn de meeste artsen hier niet zo goed in. Uit onderzoek van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie blijkt dat 63% van de patiënten niet meerdere opties werden aangeboden en niet betrokken werden bij besluiten. Toch relevant om te weten denk ik. Een verkeerde diagnose kun je niet altijd voorkomen, maar…………

Minimaal zul je moeten weten wat je alternatieve mogelijkheden zijn, de risico’s die daarbij horen (aan elke behandeling kleven risico’s) en wat de consequenties zijn in jouw situatie.

De meeste mensen vergeten belangrijke vragen te stellen aan hun huisarts, specialist of hulpverlener. Dat is heel normaal, maar kan uiteindelijk wel gevolgen hebben. Te lang die medicatie slikken? Niet weten dat er ook een andere behandeling mogelijk is? Niet worden doorverwezen? Overbehandeling?

verkeerde diagnoseGa nu aan de slag.

Via onderstaand vragenformulier kies je jouw vragen, je moet wel wat denkwerk verzetten, maar het meeste is voor je gedaan. Je bent slechts 8 minuten tijd kwijt, maar voorkomt misschien wel een extra artsenbezoek of een verkeerde diagnose.

Wil je een arts die echt luistert en begrijpt wat voor jou belangrijk is? Je vragen worden samen met de antwoorden per email naar je toegestuurd en die kun je ook aan je arts of hulpverlener geven.

 

Succes! En het is …. kosteloos.

 

 

Stap 1 van 10

Wil je liever eerst zelf een diagnose stellen, kijk dan naar deze diagnosehulp. Kom dan later hier terug om met de goede vragen naar de dokter te gaan.

Ik wil je ook persoonlijk helpen. Neem contact met mij op.

Of krijg meer inzicht in de spreekkamer van de dokter.