fbpx

eigen regie in de zorgRegie in de zorg

Er wordt steeds meer van mensen gevraagd als ze ziek zijn en zorg nodig hebben. De tijden dat alles voor je geregeld werd is wel zo’n beetje voorbij. Regie in de zorg nemen is broodnodig.

Dit alles heeft het nadeel dat je beter zelf moet gaan nadenken wat belangrijk voor je is. Het voordeel is dat als je bereidt bent meer regie te nemen, je zelf ook aan het roer staat. Je kunt ervoor zorgen dat zorgverleners en artsen beter rekening met jou houden.

 

Samen besluiten nemen is echt zo gek nog niet

Bij 63% van de patiënten blijken artsen nog niet aan gezamenlijke besluitvorming te doen. Dat is niet meer van deze tijd. Je zult met de juiste vragen moeten komen om artsen die hier niet zo goed in zijn te helpen.

Het wachten op de grote verandering van de arts kan nog wel even duren. Zorg er dus voor dat je een arts hebt die samen met jou wil beslissen.

Breng je wensen en behoeften in beeld

Een ander woord voor eigen regie in de zorg is zelfmanagement. Alle zorgverleners hebben het er al heel lang over. Iedereen wil jou als patiënt wel overhalen aan zelfmanagement te doen, maar wordt het wel vanuit de juiste motivatie gedaan? Jouw wensen en behoeften moeten duidelijk in beeld zijn.

Let op dat niet alleen het kostenaspect de boventoon voert!

Deze vragenlijst is ontwikkeld voor mensen met suikerziekte, maar is ook geschikt voor mensen met een andere chronische aandoening en zelfs bruikbaar voor patiënten in het algemeen.

eigen regie in de zorg

Het laat zien hoe jij omgaat met gezondheid en ziekte. De uitkomsten zeggen in hoeverre jij zelf eigen regie voert in verband met jouw ziekte of aandoening en over de zorg die je ontvangt.

Het invullen kost ongeveer 4 minuten van jouw tijd. Succes!

 

Ben je passagier, stewardess, copiloot of piloot? Geef aan in hoeverre je het eens of oneens bent met onderstaande stellingen.

Stap 1 van 4