fbpx

psychische problemenPsychische problemen

Denk je dat je last hebt van psychische problemen? Deze vragenlijst meet de hoeveelheid lichamelijke spanningsklachten en de neiging daarover ongerust te zijn. Verder de mate van psychische nood en uitputting door emotionele stress, depressie en angst.

Mijn broer had schizofrenie

Zelf heb ik een broer gehad met psychische problemen. Hij had schizofrenie. Jarenlang heeft hij in psychiatrische ziekenhuizen doorgebracht. Vandaar mijn betrokkenheid met dit onderwerp.

Een interessante kijk op de psychiatrie heeft Jim van Os. Mocht je bij psychische problemen hulp nodig hebben, dan is het niet altijd zinvol om alle richtlijnen die de psychiatrie biedt ook te volgen. Een kritische kijk is dus wel nodig.

De bijbel van de psychiatrie staat vol met diagnoses. Dit blijkt vooral vastigheid te geven aan zorgverleners, maar lang niet altijd aan patiënten/cliënten.

psychische problemenKijk of je behandelaar persoonlijke aandacht en empathie heeft en samen met jou beslissingen wil nemen over psychische problemen. Bedenk dat een etiket (dat je ziekte een naam uit de DSM 5 bijbel) heeft niet altijd helpend is.

Wil je op bezoek bij je dokter, gebruik dan deze lijst ,waar ik de meest gestelde vragen voor je heb bedacht, een kwestie van aanvinken dus.

Start nu met de vragenlijst over psychische problemen. Je kunt de antwoorden met je arts bespreken als je wilt.

 

Vierdimensionale klachtenlijst. Meet de mate van uitputting en psychische nood.

Stap 1 van 48

  • Deze vragenlijst meet de hoeveelheid lichamelijke spanningsklachten en de neiging daarover ongerust te zijn. Verder de mate van psychische nood en uitputting door emotionele stress en depressie en angst. Het gaat steeds om klachten of verschijnselen die je de afgelopen week (de afgelopen 7 dagen met vandaag erbij) hebt ervaren. Klachten die je daarvoor wel had, maar de afgelopen week niet meer, tellen niet mee. Geef per klacht aan hoe vaak je dit afgelopen week hebt ervaren. Je hebt ongeveer 10 minuten nodig om het in te vullen. Klik nu op volgende.