fbpx

passende zorgPassende zorg is lang niet altijd vanzelfsprekend

Als iets niet bij je past, bijvoorbeeld een kledingstuk, vinden we dat er voor een andere oplossing gekozen moet worden. Bij niet passende zorg ligt dat heel anders. Vreemd toch?

Nadat je een onderzoek hebt ondergaan en je hebt de uitslag gekregen, komt de arts meestal met een behandelingsvoorstel. Je komt thuis en het duizelt je, je hebt bepaalde vragen niet gesteld en er doemen allerlei mogelijke scenario’s op. Wat nu? En je wilt toch passende zorg krijgen?

Passende zorg is: goede communicatie, juiste informatie en samen beslissen.

Neem bij een eventueel vervolgbezoek aan de arts je vragen mee. Waarom? Omdat dit het gedeelte is waar je samen met de arts de belangrijkste beslissing gaat nemen. Je moet dan goed geïnformeerd zijn en een arts hebben die samen met jou dit belangrijke besluit wilt nemen. Zorg voor passende zorg.

Hier vind je meer informatie over eigen regie, ook wel zelfmanagement genoemd.

Ook kan je een zelfmanagementprofiel opstellen. Hoe ver ben jij in het nemen van eigen regie.

passende zorgVraag wat je wilt vragen, deel wat je wilt delen

Jouw deel is minstens zo belangrijk als dat van de arts, veel mensen denken dat de arts alles over je weet, maar dat is een mythe en geen feit. Optimale en persoonsgerichte zorg krijg je ondanks beloftes lang niet altijd. Niet elk ziekenhuis of elke arts geeft de best denkbare zorg.

Mocht je geen enkel vragenformulier tot nu toe hebben gebruikt. Gebruik de onderstaande dan wel. Zo kan je bepaalde fouten voorkomen en beter afgewogen besluiten nemen. Voor het krijgen van passende zorg heb jij jouw aandeel geleverd.

Start nu met de vragenlijst om passende zorg te krijgen.

Vragen na het behandelingsvoorstel

Stap 1 van 5