fbpx

onderzoek en behandeling

Bepaal in 1 minuut de beste vragen voordat je onderzoek plaatsvindt.

Onderzoek en behandeling is natuurlijk belangrijk. Maar voordat je een onderzoek ondergaat heb je natuurlijk ook vragen en onzekerheden. Logisch. Of ben je meer het type van “het zal wel goed komen”. Op zich geen slechte gedachte, maar  jezelf een beetje voorbereiden kan geen kwaad toch? De tijd dat we onze ziel en zaligheid volkomen in de handen van de alwetende artsen of zorgverleners leggen is voorgoed voorbij. Ook als je een behandeling krijgt voorgeschoteld moet je risico’s, alternatieven en voor- en nadelen goed afwegen.

Mocht je reactie zijn: “ach het komt allemaal wel goed”. Dan kan ik je uit de droom helpen, kijk even naar de cijfers op mijn homepage (de plaatjes kan je met pijlen verder klikken).

Mocht je geen informatie over het onderzoek hebben gekregen of wil je hier alvast meer van weten kijk dan naar informatie over onderzoeken en diagnoses.

onderzoek en behandelingOnderzoek en behandeling

Heel goed als je een aantal vragen meeneemt naar je onderzoek! De artsen, zorgverleners en degenen die met je onderzoek te maken hebben, weten in elk geval dat ze jou serieus moeten nemen. Het makkelijkst is als je gewoon niets vraagt, zij kunnen dan in hun superieure rol blijven (hopelijk hebben ze die instelling niet, maar het komt vaker voor dan je denkt). En jij bent het makste lammetje van de klas.

Blijf een power patiënt

Onderzoek en behandeling zijn nauw met elkaar verbonden. Je zult na je onderzoek weer een gesprek met een arts hebben, over de uitslag natuurlijk en eventueel over de komende behandeling.  Voordat je zo’n gesprek hebt, doe dan hetzelfde als voor je onderzoek. Bepaal je vragen na jouw onderzoek.

Als je dat bezoek al achter de rug hebt, merk je waarschijnlijk dat niet al je vragen beantwoord zijn. Heb je een behandelingsvoorstel gekregen dan heb je heel wat om over na te denken. Misschien is voordat je een beslissing neemt een extra bezoek aan de arts nodig. Bepaal in dat geval je beste vragen over je behandelingsvoorstel.

 

Vragen die je kunt stellen voor een onderzoek.

Stap 1 van 3

  • Je kunt hier kiezen welke vragen jij wilt stellen voor jouw onderzoek. Jouw persoonlijke vragen worden per email naar je toegestuurd. Je kunt via de lijst of je mobiel dan je eigen vragen stellen. Het invullen duurt slechts 2 minuten. Kijk zorgvuldig welke vragen jij wilt aanvinken.