fbpx

Online training "9 ijzersterke communicatievaardigheden in de palliatieve zorg".

Leer om samen te werken en te verbinden in de palliatieve Zorg met patiënt en mantelzorgers

Met 8 accreditatiepunten V&VN

Tijds- en geldbesparing

Leren waar en wanneer je wilt, zónder reistijd: minder aanslag op je vrije tijd. Geen inschrijfgeld.

Direct of later beginnen

Niet wachten op een startdatum, maar direct aan de slag! Of…start wanneer jij dat wilt. 

Herhalen

Herhalen is altijd mogelijk! Zo wordt je slagingskans groot.

Minimaal 1 jaar toegang.

Boom weerspiegeld in het water

Wat zorgverleners willen

Hoe kun je door meer verbinding te leggen beter samenwerken met de cliënt en zijn dierbaren? Uit onderzoek is vast komen te staan dat er meer comfort, betere zorg en minder lijden is bij het levenseinde, als er over gesproken wordt. Zelf zal je met goede communicatie kunnen zorgen voor meer harmonie en minder lijden. Dat is zorg dragen voor een waardig levenseinde.

Probleem

Vrijwilligers, verzorgenden en verpleegkundigen vinden het lastig om op de juiste manier verbinding te maken met de cliënt en hun dierbaren bij het levenseinde. Daar is deze online training “9 ijzersterke communicatievaardigheden” voor bedoeld. Samenwerken en verbinden wordt als een probleem ervaren, soms met de professionals, maar vooral met de cliënt en hun dierbaren.

Palliatieve zorg is prachtig

Palliatieve zorg is prachtig om te geven, maar als verbinding lastig is, dan wordt inspelen op wensen vrijwel onmogelijk. Je kunt veel kennis hebben over het stervensproces, palliatieve sedatie of symptoombestrijding, maar zonder dit fundament zal het toepassen van al die kennis niet de juiste resultaten hebben

Waarom online leren

 • Ik vind het heel belangrijk dat studenten fouten kunnen maken in een veilige online omgeving. Dat leert het snelst. Daar is de online groep voor die gekoppeld is aan deze training. Ik zal er zelf op toezien dat de groep veilig is en blijft.
 • In deze online omgeving krijg je punten voor kliks, downloads, goed beantwoorde vragen en opdrachten. Er zijn oefeningen en opdrachten en de leerstof bestaat uit video’s. tekst, afbeeldingen en ander materiaal. Dit doe ik om het zo uitdagend en afwisselend mogelijk te maken.
 • Je kunt gebruik maken van een groep, vragen stellen, opdrachten delen en gebruik maken van ondersteuning door je leerkracht. Dit is niet verplicht, maar zo ga je veel meer de interactie aan met je medestudent. Je leert van elkaar, wordt gestimuleerd en kunt bijvoorbeeld opdrachten delen of samen uitvoeren.
 • Een online cursus volgen vergt wel enige computervaardigheden. Maar als je op internet kan rondkijken en met email weet om te gaan, zou dat voldoende moeten zijn. Je krijgt je eigen persoonlijke online omgeving met inlog, waar alle lessen staan.
gamipress-icon-ray-material

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor verpleegkundigen en verzorgenden vanaf niveau drie. Maar kan ook gedaan worden door belangstellenden.

Bijvoorbeeld vrijwilligers van hospices of mensen die onlangs een dierbare hebben verloren. Of misschien heb je gewoon belangstelling en wil je er meer van weten.

Je leert

 1. een betere inschatting te maken in welke fase de client zich bevind
 2. je bewust te worden van je eigen opvattingen over het levenseinde
 3. meer verbinding te leggen
 4. met behulp van casussen in de huid van de cliënt te kruipen
 5. met weerstand om te gaan
 6. technieken en hulpmiddelen te gebruiken
 7. levenseindegesprekken te starten en onzekerheid te overwinnen
 8. in eigen kring een gesprek te starten over het levenseinde
 9. de juiste vragen te stellen
 10. om stil en nabij te zijn op het juiste moment
 11. de palliatieve fases te onderscheiden
gamipress-icon-star-material

Onderdelen

De training bestaat uit vier onderdelen:

 1. Kennismaking
 2. Bewustwording
 3. Gespreksvoering
 4. Jouw rol

Mijn missie

Mensen in de laatste levensfase en hun dierbaren helpen harmonie en regie te vinden.

Mijn motivatie

Mijn drijfveer is uiteindelijk de liefde voor de palliatieve patiënt. Dat klinkt een beetje wollig, maar is het niet. Ik kan na 20 jaar ervaring op dit gebied echt zeggen dat die drijfveer er nu nog steeds voor zorgt dat mensen meer harmonie en regie krijgen in hun laatste levensfase. Ik hoop daarom dat je iets van mijn passie mee kunt nemen naar je cliënt en/of zijn dierbaren.

Start vandaag nog

Met 8 accreditatiepunten V&VN

Wie is Fokke?

Mijn doel is om theoretische kennis te gebruiken die je direct kunt inzetten in de praktijk. Ik heb te veel trainingen gezien waarbij het theoretisch gehalte hoog was, maar waar 80% binnen twee weken al weer was vergeten. Dat is het verschil tussen kiezen voor een opleider die niet in de praktijk werkt of een verpleegkundige zoals ikzelf met 20 jaar ervaring in de palliatieve/ terminale zorg.

Balans theorie en praktijk

De online cursussen zijn gemaakt en worden begeleid door mijzelf. Ik ben een verpleegkundige met jarenlange ervaring in de palliatieve zorg. In de cursus zit een goede balans tussen theorie en praktijk. In plaats van een hoogopgeleide theoreticus die al jarenlang niet meer in de zorg werkt, krijg je dus te maken met een door de wol geverfde verpleegkundige.

Meer van mij weten?

Vroeger was ik een stil en teruggetrokken ventje. Grootgebracht met een aantal motto’s. Eén ervan was “spreken is zilver en zwijgen is goud”. Helaas heb ik dit wat al te letterlijk genomen en omarmde ik het idee dat het beter was anderen te laten praten.

Dat leidde er wel toe dat ik me soms terugtrok, maar uiteindelijk wist ik hier meer balans in te brengen. Pas de laatste jaren heb ik voor mezelf meer balans weten te brengen in geven en ontvangen. Dat is ook iets dat je terug zult vinden in mijn cursussen. 

 

Twijfel?

Als je op zoek bent naar een breed georiënteerde cursus, dan is de training “9 ijzersterke communicatievaardigheden” misschien onvoldoende. Dan kun je beter de cursus “lchr methode 7 lessen” gaan doen. 

Bij de net genoemde cursus kom je meer onderwerpen tegen dan alleen communicatie.

Je kunt wel heel veel kennis hebben over symptoombestrijding, medicatie, palliatieve sedatie, ziektebeelden en geschiedenis, maar als je niet weet te verbinden met degenen waar het om gaat, is al die kennis van weinig waarde. Ten minste als je wilt aansluiten bij wensen en behoeften van de client en zijn dierbaren. Daarom geloof ik met heel mijn hart dat warme zorg begint met nabij zijn, actief luisteren, goede communicatie en zorgverleners die dit belangrijk vinden.

Verbinden, samenwerken en communiceren, dat is precies waar deze training over gaag. 

Neem dus alsjeblieft de keuze die bij jou past. Mijn missie blijft hetzelfde, als er een paar cliënten zijn die meer harmonie en regie ervaren in de laatste levensfase ben ik blij.

Wat je leert

technieken en hulpmiddelen te gebruiken
levenseindegesprekken te starten en onzekerheid te overwinnen
in eigen kring een gesprek te starten over het levenseinde
de juiste vragen stellen
om stil en nabij te zijn op het juiste moment
de palliatieve fases te onderscheideneen betere inschatting te maken in welke fase de client zich bevind
je bewust te worden van je eigen opvattingen over het levenseinde
meer verbinding te leggen
met behulp van casussen in de huid van de cliënt te kruipen
met weerstand om te gaan

100 % niet goed geld terug garantie

Mocht je niet tevreden zijn om welke reden dan ook, dan kun je je geld terug krijgen. Deze garantie is geldig zolang als je bezig bent met de cursus. Ik vraag echter wel van je dat je hem afrondt.

Met 8 accreditatiepunten V&VN