fbpx

Na de diagnose

na de diagnose

Hulp

Hier vind je hulp om na de diagnose alles op een rijtje te krijgen. Uiteindelijk kan dit leiden tot jou persoonlijk ondersteuningsplan. Alle informatie die jij met hulp van mij en de hulpmiddelen op papier hebt gezet, kan hierin komen.

Voorbereiding op een ziekenhuisopname, medicatiegebruik, een operatie, meer onderzoek, jouw wensen en behoeften? Wat het ook is wat voor jou belangrijk is, wordt zo vastgelegd. Sneller en makkelijker dan je had gedacht.

Wat wil jij nu zelf na de diagnose?

Een gesprek met een dokter over de diagnose is lastig. Veel mensen vergeten de juiste vragen te stellen en onthouden te weinig uit het gesprek. Daarom heb je vaak een extra gesprek nodig na de diagnose.

Als het om een ernstige ziekte gaat, moet je vaak snel beslissen over het voorstel van de arts.Jij wilt volledig geïnformeerd zijn, de risico’s kennen en de alternatieven. Ook een verkeerde diagnose komt vaker voor dan je denkt. Bekijk hier de ervaring met een verkeerde diagnose van Nicolette Kluijver.

Misschien wil je ook verder zoeken, bijvoorbeeld op internet. Je hebt bedenktijd nodig. Je wilt de belangrijkste dingen voor jezelf op een rijtje zetten en de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. Inderdaad dit is allemaal belangrijk.

Hoe kunnen we jou helpen?

Mijn modules helpen je om de allerbelangrijkste dingen niet over het hoofd te zien.

Mocht je een behandeling nodig hebben die lang gaat duren, dan helpen we je om een uitgedacht plan te maken, desnoods tot de laatste levensfase aan toe. Jouw wensen en behoeften staan hierin centraal.

De macht heeft lange tijd bij artsen gelegen, zij zouden een stuk hiervan terug moeten geven aan de patient. Als een arts dit niet kan, heb jij een krachtig hulpmiddel in handen.om de beste zorg te krijgen die bij jou past.

na de diagnose

Wat willen de meeste patienten.

70% wil altijd samen met de arts beslissen na de diagnose.

28% wil soms samen beslissen.

63% krijgt niet meerdere opties aangeboden en wordt niet betrokken bij besluiten.

Deze gegevens komen uit een uitgevoerd onderzoek van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie.

Ik ben pas tevreden als jij echt in beeld bent bij jouw arts en er op basis van gelijkwaardigheid samen besluiten over een behandeling genomen kunnen worden. Ik werk niet in opdracht van anderen, wordt door niemand betaald en heb geen dubbele agenda. Ik hoef alleen verantwoording af te leggen aan mezelf. Slechts jouw belang heb ik op het oog.

Belangrijk:

  • Kom op voor jouw zorg
  • De juiste vragen kunnen het verschil maken na de diagnose
  • Misschien is een persoonlijk ondersteuningsplan iets voor jou

Maar zet nu eerst je belangrijkste vragen op papier bij een uitslag en diagnose. Na de diagnose en je behandelingsvoorstel is een gesprek misschien wel belangrijker dan daarvoor. Zo kan je veel gemaakte fouten voorkomen. Ik help je hiermee omdat ik als verpleegkundige de meest gemaakte fouten ook letterlijk ben tegen gekomen.

Deze ervaring, samen met onderzoek daarover heb ik vertaald naar een prima vragenlijst. Je kunt op basis van jouw antwoorden zelf bepalen of een nieuwe afspraak echt nodig is. Persoonlijk denk ik dat je dit in de meeste gevallen echt zou moeten doen.

Na de diagnose wil je goede beslissingen nemen