fbpx

medicijnrolMedicijnrol

Fouten met medicijninname kunnen ernstige gevolgen hebben. Een manier om dit te voorkomen is om ze in een medicijnrol aangeleverd te krijgen. Voor elk tijdstip zitten alle medicijnen apart in een zakje verpakt, je hoeft ze dus niet meer apart uit een doosje te halen. Het voorkomt verwarring.

Omdat alles machinaal wordt ingepakt, is de kans op fouten minimaal. Je kunt ze per zakje makkelijk afscheuren en dus ook meenemen.

Voorwaaarden om de medicijnrol te gebruiken:

je gebruikt minimaal 4 medicijnen en bent zelf niet in staat om op verantwoorde wijze je medicijnen in te nemen (bijvoorbeeld: vaak vergeten, veel onduidelijkheden over tijdstip en manier van innemen en waar het voor gebruikt wordt) Overleg met je arts hierover. Het zou veel gedoe kunnen schelen. Zorg dan dus dat je een medicijnrol krijgt.

Er kunnen verschillende redenen en oorzaken zijn waarom mensen hun medicijnen slecht innemen. Mocht je niet zo therapietrouw zijn, kijk dan eens hier onder of er bepaalde redenen of verwachtingen zijn die daarvoor zorgen.

Ben je wel therapietrouw dan kun je dit als een check gebruiken.

 

medicijnrolVul nu het formulier in

De meest gestelde vragen heb ik al voor je bedacht, het is dus een kwestie van aanvinken. Invultijd 3 minuten.

Jouw medicijnen.

Stap 1 van 7

  • Hier worden enkele vragen over jouw medicijnen gesteld. Iedereen vergeet zijn medicijnen wel eens, je bent echt niet de enige. Met hulp van deze lijst kom je er achter wat wel en niet belangrijk is en of jouw medicijnen aangepast kunnen worden aan jouw voorkeuren. Het geeft jouw verwachtingspatroon weer en inventariseert de mogelijke belemmeringen bij medicijninname. Het geeft aan welke zaken je met jouw arts en/of apotheker kunt bespreken.

 

 

 

 

Als jij dit formulier gaat invullen betekent dit dat je een patiënt bent die meer eigen regie over zijn/haar gezondheid wil nemen als gemiddeld. Dan ben je misschien ook geïnteresseerd om goed voorbereid naar de dokter te gaan.

Of om te weten te komen hoe groot de mate van zelfmanagement (ook wel eigen regie genoemd) is in jouw situatie.