fbpx

De palliatieve LCHR methode

5/5
 • Je staat er niet alleen voor. Je hoeft niet alles zelf uit te zoeken.
 • Deze pilot en mijn samenwerking zorgt er voor dat je niet alleen kennis opdoet, maar dat je gemotiveerd blijft tot het einde en alle kennis ook in de praktijk kunt brengen.
 • Je groeit toe naar een expert op het gebied van palliatieve zorg. Veel zorgverleners en mantelzorgers hebben niet altijd tijd of zin om ‘zomaar’ een middag of dag vrij te maken voor een klassikale cursus op locatie.
 • Omdat de drempel best hoog is om soms een eind te rijden en tijd vrij te maken.
 • Een onderzoek toonde aan dat 85% van de zorgverleners aangeeft te weinig tijd en budget te hebben voor offline scholingen. Dat kan natuurlijk niet.
 • Verder is het vanwege het Coronavirus soms niet te doen om een lokaal af te huren, dat groot genoeg is om afstand te bewaren. Voorlopig zijn we nog niet van die afstand af.
 • Daarom is online leren over palliatieve zorg zeker voor de komende maanden een uitstekend alternatief.

Dat zijn een paar goede redenen om te starten met een online cursus

Doe de rekensom

 • Laagste prijs van Nederland

 • 84 tot 104 lesuren

 • Vergelijkbaar met 21 lesdagen

"De Palliatieve LCHR methode".

Online cursus.Maximaal 20 deelnemers
1997
2488,-
 • De Palliatieve LCHR Methode
Populair

Als je start dan.......

Eigen tempo

Je kunt de lessen in eigen tempo doen. Altijd videoopnames terug kijken.

Kleine groepjes

We gaan heel praktisch aan de slag in kleine groepjes.Makkelijk toe te passen opdrachten met ondersteuning.

Besloten facebookgroep

Deze groep is absoluut privé en alleen toegankelijk voor deelnemers. We geven elkaar ondersteuning in de dilemma's die we tegenkomen.

Methode

Online bijeenkomsten

26 zoombijeenkomsten van 2 uur met een online trainer. 26 lessen in een beveiligde leeromgeving met toetsen, opdrachten, video's. Leren waar en wanneer je wilt, zonder reistijd.

Combinatie van....

Begeleiding door een online trainer en herhaling in een professionele leeromgeving met toetsen en video's.

Samen ontdekken

Waar je energie van krijgt. Werken aan je zelf ontdekte knelpunten. Zodat jij in staat zult zijn en niet bang zal zijn om naast iemand te staan en samen met de cliënt de weg tot het levenseinde te bewandelen.

Over de resultaten

Je staat er niet alleen voor. Je hoeft niet alles zelf uit te zoeken.

Deze pilot en mijn samenwerking zorgt er voor dat je niet alleen kennis opdoet, maar dat je gemotiveerd blijft tot het einde en alle kennis ook in de praktijk kunt brengen.

Je groeit toe naar een expert op het gebied van palliatieve zorg.

 • Beter verbinden met cliënt en zijn/haar dierbaren
 • Opkomen voor je cliënt
 • Herkennen van de diverse fases
 • Zelfvertrouwen ontwikkelen over jouw expertise
 • Fouten herkennen en voorkomen
 • Weten wanneer je hulp moet inschakelen
 • Comfort en regie verhogen, lijden verminderen
 • Meer voldoening vinden in de zorg die je verleent

Dat zijn de effecten die deze cursus op jou gaat hebben

Bonus

1. Digitale hulpmiddelenbibliotheek t.w.v. €297,-

Er is ontzettend veel waardevolle informatie op internet te vinden. Het probleem is echter, wanneer heb je wat nodig. Het duurt soms uren voordat je de juiste informatie en kennis hebt gevonden.

De laatste paar jaar heb ik heel veel kennis gevonden en dit heb ik voor jou gebundeld in een kennisomgeving. Zodat je altijd de juiste kennis ter beschikking hebt. Dit samen met mijn leeromgeving geeft je dat altijd de juiste bron om op terug te kunnen vallen.

Ik leid je naar de informatie die je op een bepaald moment nodig hebt, zodat je niet zelf urenlang zit te zoeken en je tijd verspilt. Alles aangepast aan het niveau waar jij je bevindt en op de informatie die op dat moment relevant is.

2. Alle 26 video-opnames van de lessen krijg je opgestuurd t.w.v. €397,-

Een greep uit de onderwerpen:

 • Palliatieve sedatie
 • De 4 dimensies
 • Euthanasie/Voltooid leven
 • Medicatie laatste levensfase
 • Het normale sterven
 • Zorgmodule palliatieve zorg
 • Palliatief redeneren

Extra Bonus

Richtlijnen palliatieve zorg t.w.v. €97,-

Om palliatieve zorg op een hoger niveau te brengen, kun je gebruik maken van richtlijnen.

Er zijn verschillende richtlijnen voor diverse onderwerpen en ziektebeelden. Het is handig als je hier mee bekend bent

Richtlijnen komen in de LCHR methode uitgebreid aan de orde. Je brengt zo palliatieve zorg op een hoger niveau en je kunt deze kennis eventueel delen met collega's en/of instellingen,

Het handelen kan dan door iedereen op dezelfde manier worden uitgevoerd, zodat de kwaliteit omhoog gaat.

Je bent echt niet de enige die geinteresseerd is in palliatieve zorg. Misschien ben je me wel tegengekomen op ...............

Op één van de drie websites die ik beheer.

Bijvoorbeeld www.palliatievezorgonline.nl

Internet bij één van mijn online cursussen

Bijvoorbeeld via www.cursus.komopvoorjezorg.nl

"De Palliatieve LCHR methode".
Wil je deze online cursus in je winkelmandje?

Reviews

Carla Schipper
Carla SchipperVig-er
Lees verder
Ik vond de LCHR methode Pilot erg leerzaam, voor mij was het een kans om het te mogen volgen. Ik had het webinar over de LCHR methode gevolgd en daaruit bleek jouw kennis van zaken. Omdat je met veel overtuiging de mogelijkheden van palliatieve zorg en de LCHR methode naar voren bracht, heb ik me aangemeld voor de 7 lessen.

In de thuiszorg komt het steeds vaker voor dat zorgvragers vanuit het ziekenhuis thuis willen sterven. Daarom wilde ik sterker staan in het begeleiden van dit soort patiënten.

Zelf vind ik het niet prettig als door tijdsdruk de aandacht, zorg en menselijkheid voor dit soort patiënten in het gedrang komt. Gelukkig mogen we steeds meer comfortzorg gaan geven. De samenwerking met en de interactie tussen de medecursisten en Fokke (docent) was erg goed/leuk en werd in de loop van de volgende lessen steeds beter.

Dit alles is mij goed bevallen en bij deze is deze cursus dus een aanrader voor iedereen.

Palliatief redeneren en communicatie waren grote eyeopeners voor me. Ook leerde ik signaleren in de palliatieve fase en ook iets meer over observeren, overleg, onderzoek, zorgplan en evaluatie. We gingen met elkaar in gesprek over het hoe en waarom.

Ook heb ik geleerd de vier dimensies van palliatieve zorg toe te passen: lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel. Dit kwam elke keer weer terug in de lessen. Het was leuk om te ondervinden hoe iedereen er toch altijd weer andere dingen uit kon halen. Ook ben ik blij met de grote hoeveelheid naslagwerken en de videoopnames die ik er elke keer weer bij kan pakken. Fokke, bedankt dat ik deze Pilot mocht volgen.
Danielle Reitsma
Danielle ReitsmaVerpleegkundige Dazo, zorgtaanhuis
Lees verder
Ik heb dit online programma aangeschaft omdat ik na jouw webinar meer wilde weten over ziektes en pijnbestrijding om zo meer comfort te kunnen bieden aan mijn patiënten.

Palliatief redeneren was een fijn middel om het comfort op een hoger niveau te brengen en om met de juiste onderbouwing met huisartsen in gesprek te gaan.

De samenwerking met Fokke was prettig, je nam de tijd voor ons als cursist, luisterde en stelde de juiste vragen.

Ik vond vooral de hoeveelheid achtergrond informatie en kennis bijzonder. Alle programma onderdelen vond ik waardevol, ze lieten je toch weer de verdieping in gaan.

Deze cursus is echt een aanrader als je in de palliatieve zorg werkzaam bent, zodat je je kunt verdiepen in je werk.
Anita van Mispelaar
Anita van MispelaarVig-er
Lees verder
Ik vond het fijne lessen. De docent was goed te verstaan en had de rust om te vertellen. Ook had hij oog en aandacht voor elke cursist.

Er is veel besproken en er waren heel veel bestanden met veel informatie in de digitale omgeving. Top hoor, daar heeft veel tijd in gezeten.

Het zijn waardevolle lessen waarin nieuwe en al opgedane kennis bij elkaar komen. Het zet je weer tot denken en doen in de praktijk.

Het palliatief beredeneren is een waardevol model om de zorgvraag helder te krijgen in de laatste levensfase zodat de zorg zo goed mogelijk gegeven kan worden.
Cindy Hoefnagels
Cindy Hoefnagelsverpleegkundige
Lees verder
De pilot LCHR was een welkome aanvulling op het al bestaande aanbod in palliatieve zorg. Ik was voor mezelf op zoek naar verdieping op dit deelgebied en kwam via een webinar bij deze pilot. Ik besloot meteen in te schrijven. De prijs was vriendelijk, zeker voor een pilot, en de onderwerpen die beschreven stonden leken me een waardevolle aanvulling op de reeds aanwezige vakkennis. De pilot heeft me extra verdieping gegeven maar heeft me ook nieuwsgierig gemaakt naar “meer”. Fokke geeft op een prettige manier deze pilot en zorgt ervoor dat je geboeid blijft maar ook nieuwsgierig blijft. Omdat het vakgebied zo breed is, was het goed dat Fokke een selectie heeft gemaakt van onderwerpen, maar prettig was ook dat Fokke kon schakelen wanneer de lesgroep verdieping zocht in bepaalde onderwerpen. Hier is hij sterk in en gedreven om ons die kennis te geven die we vroegen. De lesavonden waren wel aan de lange kant. Zeker na een dag werken of school, daarna nog 2 ½ of 3 uur concentratie is lastig. De interactieve manier van de pilot vond ik prettig, alhoewel soms onwennig. Ik zou zeker deze lessen aanbevelen aan anderen. Het is een waardevolle verrijking in de wereld van palliatieve zorg.
Gonda van de Wetering
Gonda van de Weteringverpleegkundige
Lees verder
In januari heb ik mee gedaan aan de pilot palliatieve zorg. Vanwege de COVID was het online. Met 5 deelnemers uit verschillende beroepsrichtingen nam ik hier deel aan. Per keer kregen wij een link met de onderwerpen. Ook toegang tot de online werkomgeving waar veel te vinden was. Omdat het een pilot was, was Fokke nog wat zoekende. Toch was hij duidelijk en helder en gaf veel ruimte aan ons om mee te denken en te praten. De lessen werden duidelijk en prettig gegeven. Ook het onderling sparren ging in groepen en online in kamers. Als ik nog eens een les in deze richting wil volgen zou ik dat zeker bij Fokke gaan volgen.
Previous
Next

Over de online trainer

In alles wat ik doe, komt mijn missie "meer harmonie en regie rondom het levenseinde" tot uiting. Ik werk zelf als verpleegkundige inmiddels meer dan 20 jaar in de palliatieve/terminale zorg. Daar kom ik bij elke patiënt weer andere situaties of dilemma's tegen.Sinds een jaar maak ik online trainingen in een prachtige leeromgeving.
Fokke Vreeken
Als online trainer probeer ik aan te sluiten bij de leerbehoefte. je zult merken dat mijn aanpak van lesgeven net even iets persoonlijker is. Kennis staat ten dienste van het optimaal zorgverlenen en is geen doel op zich.

Geheim: hoe je sneller leert en beter onthoudt

 • Relatie tussen theorie en praktijk
 • Aangepast op waar jij bent
 • Praktijkoefeningen
 • Geen droge kost
 • Samenwerken in groepjes
 • Inspirerend
 • Herhalen altijd mogelijk

Daarom leer je sneller

Een greep uit de onderwerpen

 • Symptoombestrijding
 • Palliatieve zorg 4 dimensies
 • De stervensfase
 • Zingeving
 • Medicatie rondom het levenseinde
 • Communicatie/Gespreksvoering
 • Palliatief redeneren
 • Het normale sterven
 • Euthanasie/Voltooid leven

Dat is de inhoud waar we mee aan de slag gaan

Veel gestelde vragen

"De Palliatieve LCHR methode".

Online cursus.Maximaal 20 deelnemers
1997
2488,-
 • De Palliatieve LCHR Methode
Populair

"Online leren, ik heb vraagtekens"

 • Tijdsbesparing: Leren waar en wanneer je wilt, zónder reistijd: minder aanslag op je vrije tijd.
 • Geldbesparing: geen reiskosten, geen inschrijfgeld, goedkoper dan op locatie
 • Leren op locatie is tot ver in 2021 voor volwassenen (zeer) beperkt mogelijk
 • Online leren wordt de standaard, er is meer interactie mogelijk dan je denkt
 • Direct of later beginnen: Niet wachten op een startdatum, maar direct aan de slag!

 • Herhalen is altijd mogelijk! Zo wordt je slagingskans groot
 • Sparren: Overleg met medecursisten in een besloten facebookgroep is mogelijk.

Daarom leer je online

"Ik heb weinig met palliatieve cliënten te maken".

 • Palliatieve zorg krijgt een vaste plek in de zorg, iedereen krijgt er (binnenkort) mee te maken
 • Soms zijn er situaties waar niemand met ervaring of kennis over dit vakgebied aanwezig is
 • Het aantal ouderen stijgt sterk tot 2040, zorgverleners die zijn opgeleid kunnen verschil maken
 • Velen vinden palliatieve/terminale zorg het mooist om te mogen geven
 • Je kunt jouw passie zonder schroom en met zelfvertrouwen uitoefenen
 • Er is nog niet eerder zo’n belachelijk goedkope cursus geweest die zo veel onderwerpen behandeld
 • Warme zorg en nabijheid zijn kwaliteiten die je kunt leren

Daarom stel je niet uit

Onderwerpen in de online cursus

 1. Diverse symptomen screeningsinstrumenten
 2. Palliatieve zorg: 4 dimensies
 3. De diverse symptomen besproken en uitgelegd
 4. Eigen ervaringen met sterven
 5. De stervensfase
 6. De mantelzorger/ contextuele benadering
 7. Morfine, midazolam en andere medicatie
 8. Beslissingen rondom het levenseinde
 9. Palliatieve sedatie
 10. Euthanasie/voltooid leven
 11. De 4 dimensies verder uitgewerkt
 12. Dimensie 4: Zingeving/Existentieel
 13. Observeren
 14. Ervaring en intuïtie
 15. Warme zorg, comfortzorg
 16. Communicatie/Gespreksvoering
 17. Het normale sterven
 18. Overbehandeling
 19. Eigen regie en gezamenlijke
 20. besluitvorming in de palliatieve fase
 21. Advanced Care Planning
 22. Signalering in de palliatieve fase
 23. Palliatief redeneren
 24. Het voorkomen van gevoelens van
 25. Morele stress/burnout bij zorgverleners
 26. Casussen doorlopen
 27. Richtlijnen in palliatieve zorg/ Palliarts
 28. Zorgmodule palliatieve zorg
 29. Wilsverklaringen

Dat zijn de onderwerpen die we gaan behandelen

Ervaringen van een aantal deelnemers aan een zoomsessie over palliatieve zorg in mijn facebookgroep harmonie en regie rondom het levenseinde.

100 % niet goed geld terug garantie

Mocht je niet tevreden zijn om welke reden dan ook, dan kun je je geld terug krijgen. Deze garantie is geldig zolang als je bezig bent met de cursus. Ik vraag echter wel van je dat je hem afrondt.